2016-07-14

Deromes nya husfabrik byggs i Varberg

Ett viktigt steg mot ca 100 nya jobb i Varbergs kommun har tagits. Deromegruppen och Varbergs kommun har tillsammans kommit överens om en placering av den nya husfabriken, vid E6:an i Värö vid avfarten mot Veddige/Väröbacka/Bua.

Överenskommelsen innebär att husfabriken som ska tillverka färdiga lägenhetsmoduler är tänkt att byggas på ett markområde öster om E6:an, norr om väg 850 (Syllingevägen).

- Det känns väldigt bra och vi är stolta över att kunna erbjuda fler arbetstillfällen i kommunen, säger Peter Mossbrant, VD för Derome Hus AB. Vi kommer anställa montörer och hantverkare till alla delar av produktionen och tycker det känns givande att få bidra med jobbtillväxt i kommunen.

God relation med Varbergs kommun

Dialogen har pågått mellan Deromegruppen och Varbergs kommun det senaste halvåret och placeringen i Värö, nära E6:an, passar bra rent logistiskt för verksamheten.

Varbergs kommun har varit både kreativa och tillmötesgående i sina idéer och tankar för att kunna säkra fler arbetstillfällen till bygden, säger Peter Mossbrant. Nu har vi en gemensam klar ambition om att få klart detaljplanarbetet det närmaste året.

Derome satsar ca 200 miljoner kronor på den nya anläggningen och håller just nu på att utveckla ett byggsystem för att skapa färdiga lägenhetsmoduler som byggs i husfabriken och levereras färdiginredda för montering på plats. Med det här byggsystemet kan Derome skapa unika bostäder med hög kvalitet till låga hyresnivåer.

Möjlighet att bidra till fler bostäder

Ett av Deromes egna husbolag, Derome Mark & Bostad, kommer vara en av den nya husfabrikens stora kunder. Bland annat ligger 200 lägenheter för byggnation på nya delen av Göingegården i Varberg som ett av de första objekten i fabrikstillverkningen. Även Deromes egna förvaltningsbolag har beslutat att växla upp byggnationstakten till 200 nya hyreslägenheter per år för byggnation på flera platser runt om i landet.

- Det finns ett stort behov av fler bostäder i Sverige och inte minst av hyreslägenheter. Med den här gemensamma satsningen kan vi tillsammans bidra till att öka produktionen både lokalt och nationellt, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varberg.

---------------------------------------------------------------------------------

Kontaktpersoner

Peter Mossbrant
VD, Derome Hus AB
0340-66 64 76
peter.mossbrant@derome.se

Ann-Charlotte Stenkil (M)
Kommunstyrelsens ordförande
0340-881 01 / 070-348 58 13
ann-charlotte.olsson.stenkil@varberg.se

Korta fakta

Kapacitet: 600 lägenheter/år
Fabriksyta: 18 000 kvm
Antal anställda: ca 100 st
Planerad produktionsstart: 2018

Länkar