Pontus Larsson, Försäljningschef Derome Timber

2018-10-01

I oktober färgas Derome rosa

Det brukar vara den gröna färgen som identifierar Derome, men i oktober blir det annorlunda. Deromegruppen har valt att stödja rosa oktober för att uppmärksamma Bröstcancerförbundets arbete och vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer. Därför kläs Deromes virkespaket in i rosa plast under hela månaden och de första paketen har levererats till Deromes kunder redan nu.

Under oktober och november månad väljer Deromegruppen att satsa extra på välgörenhet, som ett led i att uppmärksamma kärnvärdet Ansvarstagande. Varje månad säljer Derome tusentals virkespaket till kunder i Sverige och världen och för varje rosaklätt virkespaket sker en donation till Bröstcancerförbundet.

- Vi har både kollegor och samarbetspartners som drabbas av sjukdomen, berättar initiativtagaren Pontus Larsson, försäljningschef på Derome Timber. Vi hoppas att vi kan göra skillnad genom vårt stöd, så att människor slipper drabbas på sikt. På det här viset gör vi det samtidigt väldigt synligt och en förhoppning är ju att kunder och samarbetspartners ser paketen och är med och bidrar de också.

Ett ansvarstagande

Utveckling står i fokus och det är av stor vikt att göra sitt yttersta för att kunna påverka framtiden på ett positivt sätt. De rosa virkespaketen kommer framförallt vara synliga på bygghandelsanläggningar runt om i Sverige.

- Att ha rosa virkespaket är ju kanske lite uppseendeväckande och det är precis vad vi är ute efter, säger koncernchef Magnus Andersson. Internt pratar vi mycket om vad det innebär att ta ansvar, i och med vårt kärnvärde Ansvarstagande. Vi tar ansvar för våra affärer, för företagets framtid och för miljön så klart. Men att ta ansvar innebär även att vara med och bidra till samhällets utveckling och att våra kunder, samarbetspartners och medarbetare som drabbas kan gå en ljusare framtid till mötes.

De rosa paketen kommer synas under hela oktober månad. Därefter går välgörenhetskampanjen över från rosa till blå då vi under november månad kommer stötta Mustaschkampen. Följ vårt arbete i sociala medier på Facebook och Instagram. Mer information om fortsättningen kommer.

Deromegruppen klär in sina virkespaket i samarbete med Trioplast.

Kontaktpersoner

Pontus Larsson | Försäljningschef Derome Timber
pontus.larsson@derome.se | 0340 66 65 48

Magnus Andersson | Koncernchef
magnus.andersson@derome.se / 0340-66 65 07

Pontus Larsson, Försäljningschef Derome Timber

Pontus Larsson, försäljningschef Derome Timber

Mer om Rosa Bandet och Bröstcancerförbundet:
www.bröstcancerförbundet.se